καθημερνά από τις 8 π.μ. εως τις 7 μ.μ.

Η Απεντόμωσης Απολύμανσης Πάρου 


Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ολα τα προβλήματα στον χώρο σας. 

Με έμπειρο και καταρτισμένο Γεωπονικο προσοπηκο 

Η καταπολέμηση της μύγας ξεκινά με την σωστή και έγκαιρη απεντόμωση, που εφαρμόζετε η σε συνδυασμό χημικών και βιολογικών μεθόδων, ώστε να δημιουργήσουμε ένα απροσπέλαστο δίκτυο για μύγες και λοιπά ιπτάμενα έντομα. Η εγκαθιστούμε ηλεκτρικές παγίδες σύλληψης, ειδικά σχεδιασμένες για τον χώρο σας (διακριτικές και κατάλληλες για χώρους εστίασης), συζητάμε μαζί σας και σάς δίνουμε πρακτικές συμβουλές ώστε το πρόβλημα να μην εμφανιστεί ξανά. 

Καταπολέμηση μύγας 


Υπάρχουν μερικά απλά βήματα καθαριότητας και πρόληψης που σε συνδυασμό με την απολύμανση θα κάνουν το χώρο μας αλεξίσφαιρο στις μύγες. Φροντίζουμε να κρατάμε τους κάδους απορριμμάτων καθαρούς. Απομακρύνουμε τα σκουπίδια από το σπίτι μας καθημερινά, σε καλά κλεισμένες σακούλες, ώστε οι μυρωδιές να μη προσελκύσουν περισσότερες μύγες. Σε μέρη όπου υπάρχουν ζώα (π.χ. ιππικοί όμιλοι) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους κοπροσωρούς, όπου πολλαπλασιάζεται η μύγα. Στις εισόδους σε χώρους τροφίμων (π.χ. καταστήματα) τοποθετούμε αεροκουρτίνες ή κουρτίνες με πλαστικές λωρίδες (για τα εσωτερικά ανοίγματα). Στα σπίτια μας, μια καλή λύση είναι οι σίτες. 

Η εκατομμύρια ασθένειες που μεταφέρουν η μύγες 

Μια μύγα μπορεί να μεταφέρει 1.000.000 μικροοργανισμούς επάνω της, από τους οποίους, οι 100 μπορεί να είναι παθογόνοι. Μετακινείται από ακαθαρσίες στο δρόμο, στα τρόφιμα της κουζίνας του σπιτιού μας, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Ανάμεσα στις νόσους που μπορεί να μεταδώσει, συγκαταλέγονται η δυσεντερία, η σαλμονέλα, ο τυφοειδής πυρετός, η χολέρα, ο άνθρακας, η πολιομυελίτιδα, ο τέτανος, κ.ά.

Οι μύγες καταναλώνουν ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες τροφής, και αρέσκονται να συχνάζουν στη κουζίνα μας, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το σώμα της μύγας έχει πολλές μικρές τρίχες, πάνω στις οποίες μπορούν να προσκολληθούν πολλά μικρόβια. Στα πόδια της μύγας υπάρχει μια ιδιαίτερα κολλώδης ουσία, ώστε να μπορεί με ευκολία να περπατάει σε λείες επιφάνειες. Στην ουσία αυτή προσκολλώνται πολλοί μικροοργανισμοί.

Για να φάει, η μύγα «ψεκάζει» με σάλιο τη τροφή της, και μετά τη προσλαμβάνει με τη προβοσκίδα της. Το σάλιο της μύγας μπορεί να έχει πολλά μικρόβια. Τέλος, το πεπτικό σύστημα της μύγας είναι γεμάτο μικροοργανισμούς, τους οποίους αφήνει στα τρόφιμα μας με τα περιττώματα της. 

 Η μύγα δροσόφιλα τι ειναι? 

Μια γνωστή μύγα είναι η δροσόφιλα. Είναι η απλή μύγα ξυδιού ή φρούτων, όπως συχνά την ονομάζουμε. Αναπαράγεται πολύ γρήγορα και τη συναντάμε κοντά σε ώριμη οργανική ύλη (π.χ. φρούτα). Η δροσόφιλα μεταφέρει πολλά βακτήρια και μύκητες, και σε περίπτωση που καταναλώσουμε προνύμφες της που βρίσκονται επάνω σε φρούτα και λαχανικά, κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε γαστρεντερικές διαταραχές.

Για τη καταπολέμηση της δροσόφιλας πέρα από την απολύμανση χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές μηχανές σύλληψης ιπταμένων και τροφικές παγίδες σύλληψης. Είναι πολύ σημαντικό να καταστήσουμε το χώρο μας αφιλόξενο για τη δροσόφιλα, ώστε σε συνδυασμό με την σωστή και έγκαιρη απολύμανση να εξαφανίσουμε τον πληθυσμό από το χώρο μας.

Η καθαριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πετάμε άμεσα όλα τα ώριμα, σάπια, ή χτυπημένα φρούτα και λαχανικά. Καθαρίζουμε τα υπολείμματα χυμού από τις επιφάνειες (π.χ. πάγκοι κουζίνας). Προσέχουμε να μην υπάρχουν σχισμές ή χαραμάδες στις επιφάνειες της κουζίνας, όπου μπορεί να μαζεύεται υπόλειμμα χυμού. Πλένουμε καλά τους αποχυμωτές και τους στίφτες. Τέλος, καθαρίζουμε καλά κάτω από τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας.





















.